miércoles, 9 de diciembre de 2009

AVALUACIÓ DE RECURSOS PER TREBALLAR LA INTERCULTURALITAT EN LÍNIA. COMENTARIS PAC 2 I 3

Personalment considere que aquestos treballs ens han permès conèixer i dotar-nos de ferramentes molt potents didàcticament, com són les WQ, per a treballar diferents aspectes en les escoles, entre elles la interculturalitat.
Aquestes ferramentes permeten, d'una manera senzilla, clara, pràctica i entenedora plantejar als alumnes diferents tasques per a que les treballen en grups, en altres recursos didàctics com ara vídeos, textos, etc. motivant-los i despertant-los l'interès per a l'aprenentatge.
D'altra banda, pel que fa a la PAC 3, se'ns donen visions i camps per a procedir a avaluar materials didàctics, analitzant d'aquesta manera diferents aspectes pedagògics que s'haurien d'aconseguir com és el despertar interès en l'alumne, que puguen explorar per les diferents ferramentes d'aprenentatge, que traguen les seues pròpies conclusions des del seu treball actiu, etc.
Així mateix, per a que el treball siga adequat i fructífer, hem d'aconseguir que el treball que es plantege siga adecuat al nivell de l'alumne, requerint aquest aspecte que les activitats s'adapten al currículum de l'etapa per a que siga entenedora la tasca plantejada, per aconseguir entre altres aspectes que no es perda la motivació en l'alumne que aquest recurs potencia, la capacitat creadora que té, ja que si no és adequat a l'alumnat aquest no entendra res i perdrà l'interès pel treball plantejat.

Així doncs, pense que són dos activitats que ens aporten moltes opcions com a futus psicopedagogs i ens donen ferramentes actuals, innovadores, amb capacitat d'avaluar el nostre propi treball i tot per aconseguir una eduació de qualitat i segons requereix la interculturalitat, des del col·legi es trenquen idees prefixades respecte a la diversitat cultural i es creen nous valors d'acceptació, tolerància i respecte als altres, tot vegent-ho com una manera d'enrequiment de la nostra pròpia cultura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario